4. 10. 2018 16:30 Jan Horký | Kuchař roku

Obsluhoval jsem anglického krále | Jan Horký

Tento kurz jsme pojmenovali trochu s nadsázkou. Nestačíme se totiž divit nad tím, co všechno už Honza dokázal a komu servíroval své pokrmy. Pravda, anglický král to ještě nebyl, ale třeba americký prezident už tu čest měl. A právě toto své prezidentské menu nás Honza naučí. A rozhodně nezůstane jen u něho.

3 900 

Stav

Detaily kurzu

Společně uvaříme čtyřchodové menu, které se na první pohled může zdát experimentální. Zdání však klame. Ten den jen na chvíli vymýtíme českou strnulost, odlehčíme ji a zmodernizujeme. Jako předkrm si připravíme mladé výhonky salátů s opečeným toastem, malinovým dresinkem a malinami. Prvním hlavním chodem bude rizoto ze zelených rajčat s grilovanými mušlemi svatého Jakuba. Pokračovat budeme trendem „surf n turf“, kombinovat budeme pečeného mořského vlka s hovězím vyzrálím rib eye, jako přílohu se naučíme purée z jeruzalémských artyčoků a ogrilujeme si zelený chřest. A do čtvrtice jako sladkou tečku připravíme jahodovou variaci, konkrétně jahodový mouse, jahodový tartare a jahodovou zmrzlinu se zakysanou smetanou.



Tyršova 31, Ostrava

Zůstaňme v kontaktu