5. 10. 2018 16:30 Jan Horký | Kuchař roku

Zlaté menu Singapore | Jan Horký

Je původem z Českých Budějovic. V Praze vystudoval Hotelovou školu International a praxi absolvoval v hotelu Forum, Rybí trh a Flambée. V té době pracoval v Juniorském národním teamu, kde působil tři roky. Poté hned přestoupil do seniorského týmu AKC. V současnosti již pátým rokem vede tento tým jako kapitán. První zkušenost s postem šéfkuchaře získal již ve 21 letech v restauraci Červená Tabulka. Poté pracoval 5 let jako šéfkuchař Zlatá Praha restaurant v hotelu Intercontinental. Nyní druhým rokem zastává pozici šéfkuchaře Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě. V letošním roce s menu, které vás chce do puntíku naučit, získal v Singapuru titul Kachař roku.

3 900 

Stav

Detaily kurzu

Společně si uvaříme opravdu vydatný předkrm a tři další chody k tomu. Na start se naučíme pošírovat halibuta ve fáši ze svatých Jakubů, k tomu všemu omáčku z kraba, květákové purée a fenyklový salátek. Dále připravíme telecí svíčkovou s petrželovou krustou, omáčkou z foie gras a zeleninový koláček. Dále se naučíme smažený vepřový bůček ve filo těstě. Jako dezert přijde na řadu nugátová kostka s banánovo maracujovou zmrzlinou, espumou z maracuji a čokoládovou křupínkou.



Tyršova 31, Ostrava

Zůstaňme v kontaktu