Jan Horký | Kuchař roku

Honza svoji kariéru nastartoval ve velkém stylu a okamžitě po studiích nastoupil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Rybí trh. Po čtyřech letech zkušeností odchází a střídá příležitosti, ty nejzájímavější jsou Executive chef restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental, Executive sous chef Hotel Intercontinental. Nyní je Honza 12 let členem Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, členem Asociace kuchařů a cukrářu ČR. Na svých kuchařských stžích se dostal až do Stáže Hong Kongu, Singaporu nebo nakrmil úředníky OSN New York.

Je původem z Českých Budějovic. V Praze vystudoval Hotelovou školu International a praxi absolvoval v hotelu Forum, Rybí trh a Flambée. V té době pracoval v Juniorském národním teamu, kde působil tři roky. Poté hned přestoupil do seniorského týmu AKC. V současnosti již pátým rokem vede tento tým jako kapitán. První zkušenost s postem šéfkuchaře získal již ve 21 letech v restauraci Červená Tabulka. Poté pracoval 5 let jako šéfkuchař Zlatá Praha restaurant v hotelu Intercontinental. Nyní druhým rokem zastává pozici šéfkuchaře Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě.

Kde se můžeme potkat

Tyršova 31, Ostrava

Zůstaňme v kontaktu